^ Вгору
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Новини

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

gfjghjghjfgdrgsdrtg2024-04-26 200611

Щорічно, починаючи з 2003 року, за рішенням Міжнародної організації праці у світі відзначають Всесвітній день охорони праці, але ідея започаткувати такий день з’явилася ще в 1989 році після того, як американські та канадські профспілки провели День вшанування пам’яті працівників, які загинули на роботі.
В Україні День охорони праці відзначають з 2006 року.


Міжнародна організація праці щороку визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. У 2024 році девіз такий: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці».
З урахуванням цієї теми на підприємствах проводять заходи з нагоди Всесвітнього дня охорони праці з метою привернення уваги суспільства, суб’єктів господарювання до питань охорони праці та запобігання нещасним випадкам на виробництві.
Зміни клімату, забруднення повітря, промислові аварії, техногенні катастрофи, екстремальні погодні явища (буревії, засухи або затоплення), погіршення екосистеми внаслідок військових дій або впливу хімічних речовин впливають на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я людей, можуть призвести до нещасних випадків на виробництві.
Прикладами професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, є тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, підвищений вплив хімічних речовин, збільшення трансмісивних захворювань.
Через повномасштабне вторгнення та воєнні дії на території нашої держави екологія довкілля зазнала катастрофічних збитків. Війна – це не лише інфраструктурні руйнації та смерті серед населення. Війна несе небезпеку людям та природі навіть там, де активних бойових дій не було. Таке явище називається екоцид – злочини, скоєні проти природи.
Російський агресор створює екоцид, непоправно забруднюючи водойми та грунти України, спалюючи ліси та промислові об’єкти, викидаючи в довкілля величезну кількість хімічних речовин, отруюючи наші родючі землі на десятиліття. Це часто має довготривалий ефект: наслідками можуть стати навіть зміна погоди, кислотні опади і т. ін., що негативно впливає на життя та здоров’я людей, знижує рівень працездатності та емоційний стан наших громадян. Гинуть люди, втрачається й руйнується величезна кількість промислових об’єктів, втрачаються робочі місця: вони стають не завжди безпечними для функціонування.
Але попри все ми мусимо вистояти, перемогти, відбудувати і йти далі! І це обов’язково буде завдяки самовідданим діям наших захисників і захисниць заради нашої держави й пам’яті про тих, хто віддав своє життя за Україну…
Пам’ятаймо про це! Слава Україні!

Консоль налагодження Joomla

Сесія

Інформація облікового запису

Використання пам'яті

Запити до бази даних