^ Вгору
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Новини

1 квітня - міжнародний День Сміху!

1 квітня - День дурня або Міжнародний день сміху. 

Сміх продовжує життя — цей факт давно встановили вчені. Тож 1-го квітня подовжує людське життя на дуже-дуже багато років.  Тому необхідно використовувати цю унікальну можливість і наблизитись до вічної молодості, шануючи День сміху. Саме так чинили досі у всьому світі.

Але, що цікаво, історія виникнення цього свята достоіменно не відома. Деякі історики схильні думати, що спочатку 1-ше квітня святкувалось в багатьох країнах як день весняного сонцестояння. Тож у ці сонячні дні намагалися жартувати, веселитись, дивувати всілякими витівками.

 

 

Свят у нас є безліч. Якісь ми святкуємо, інші — ні. Одні є нашими улюбленими, а про деякі ми навіть не чули ніколи. Але до нас наближається свято, яке непотрібно святкувати. Тобто потрібно, але не так як решту. Мабуть, ви вже здогадалися?.. Ні?.. 

Відзначається це свято щорічно в один і той самий день у багатьох країнах 

першого квітня. Має кілька назв.  Найпоширенішими є День сміху і День дурнів.

Зазвичай жартувати і обманювати один одного саме цього дня виник досить давно. Тому сьогодні існує багато суперечок стосовно витоків цього свята. За одними джерелами, історія Дня сміху бере свій початок ще з міфу про викрадення Прозерпіни, дочки богині Деметри, володарем підземного царства Аїдом. Говорять, що дівчина кликала на допомогу, але ці звуки виявлялися оманливими.

Ще одна версія цього свята пов’язана з історією приготування страви з риби для неаполітанського короля  Монтерея. Вона йому так сподобалася, що він забажав повторити куштування тієї страви через рік на те ж святкування, але, не знайшовши саме таку рибу, кухар вирішив приготувати йому схожу рибу аналогічним чином. Однак повелитель помітив підміну і дзвінко розсміявся. І, згідно з легендою, так і народилась традиція жартувати 1-го квітня.

І ось уже протягом багатьох століть практично у всіх країнах світу жартівники не втрачають можливості посміятися над своїми друзями першого квітня.  За іншою версією, День сміху виник як результат перенесення дати святкування європейського нового року, який раніше відзначали наприкінці березня.

Історія доводить, що звичай жартувати, обманювати та веселитися цього дня був, є та, мабуть, і буде і в інших країнах світу: Данії, Швеції, Норвегії, Франції, Австралії, США, Індії. 

У США, наприклад, 1-го квітня  особливо поширені маленькі нешкідливі жарти типу “ в тебе шнурок розв’язався ”. Така звичка святкувати день сміху , прижилася  і у нас, в Україні. В Україні вважають, що перше квітня було пов’язане з народним повір’ям. Саме в цей день прокидався злий біс. А для того, щоб він не дуже завзято брався за наведення порядку в хаті, його вводили в оману жартами і дурницями, жертвами якого ставали домочадці. А незаміжні дівчата обманювали хлопців, щоб крутити майбутнім чоловіком.

Та й досі найпопулярнішими розіграшами залишаються в нас жарти про «білу спину», «риб на спині», всілякі приколи по телефону, смс та в месенджерах. Головне — щоб жарти були добрими і піднімали всім настрій. Зараз, в такий нелегкий для нашої країни час це неабияк актуально! 

Бо історія свята це, звичайно, важливе питання, та головне цього дня не забути пожартувати зі своїми друзями, створити справжню атмосферу свята для своїх знайомих, подарувати усім навколо гарний настрій, позитив і енергію!

 

 

 

 

 

Консоль налагодження Joomla

Сесія

Інформація облікового запису

Використання пам'яті

Запити до бази даних