^ Вгору
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Новини

5 грудня – Всесвітний день волонтера

Термін «волонтер» у перекладі з англійської мови означає «доброволець». Волонтер — це людина, яка добровільно займається діяльністю на користь суспільства та не отримує за це грошової винагороди.

Волонтерством займалися ще у давні часи. Існує припущення, що  першими волонтерами були самаритяни, які почали надавати допомогу усім, хто її потребував. Більш впевнено можна говорити про виникнення феномену волонтерства вже з середини XIX століття. А 1859 рік офіційно вважається роком виникнення волонтерського руху у світі.Вагомий внесок щодо його розвитку зробив Жан Анрі Дюнан, швейцарський громадський діяч, письменник і журналіст. 24 червня 1859 р. французька армія зіткнулася з австрійською біля  італійського міста Сольферіно, після битви на полі залишилось близько 9 тисяч поранених, які померли не дочекавшись кваліфікованої допомоги.  Вражений цими подіями, Анрі Дюнан повернувся до Женеви та у 1862 р. опублікував свою книгу “Спогади про Солферіно”, де описав побачене жахіття.  Книга викликала великий інтерес у суспільстві, люди пройнялися цією проблемою і підтримали створення відповідної організації. Тож у лютому 1863 р. Анрі Дюнан разом із чотирма іншими відомими женевськими громадянами заснував Міжнародний комітет допомоги пораненим, що у 1876 р. отримав свою сучасну назву – “Міжнародний Комітет Червоного Хреста”. Першим президентом  став юрист та тодішній голова Женевського філантропічного товариства Гюстав Муаньє, якому вдалося переконати швейцарський уряд провести дві дипломатичні конференції, на першій з яких  у жовтні 1863 р. було обговорено пропозиції Анрі Дюнана, а на другій конференції, яка відбулася у серпні 1864 р. – прийнято Женевську конвенцію про поліпшення долі поранених та полонених у діючих арміях. Анрі Дюнана, який  закликав людство до миру, безпеки, свободи та справедливості  можна вважати засновником волонтерства. Згодом він став лауреатом першої Нобелівської премії миру “За внесок в мирну співпрацю народів”, а 8 травня, в день народження Анрі Дюнана весь світ відзначає день Червоного Хреста та Червоного Полумісяця.

                В цей тяжкий для нашої країни час волонтерство стало дуже поширеним і набуло надзвичайної важливості. Люди зі всього світу допомагають долати нам  біду. Колектив нашого коледжу також включився  у волонтерську діяльність. Студенти і співробітники коледжу з перших днів війни допомагають збирати та роздавати постраждалим гуманітарну допомогу, в коледжі готують обіди для військових, поселили у гуртожиток людей, домівки яких знаходяться у зоні активних бойових дій, співробітники коледжу допомагають їм у реабілітації після стресу. А наші студенти разом з соціально-психологічною службою провели конкурс на кращий колаж до Дня волонтера. Переможцями конкурсу стали студенти групи М 41. Тож вітаємо переможців і дякуємо всім учасникам конкурсу. А також дякуємо всім, хто виявився не байдужим, і у такий тяжкий час знаходить сили допомагати тим, кому ще складніше.

Волонтер1

Волонтер2

Волонтер3

Волонтер4

Консоль налагодження Joomla

Сесія

Інформація облікового запису

Використання пам'яті

Запити до бази даних