^ Вгору
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Новини

Вітаємо з міжнародним днем студента!

Та для початку, трохи історії…………….

Міжнародний день студентів було впроваджено на Всесвітньому конгресі студентів у 1941. Свято відзначається щорічно 17 листопада.

Та на справді, історія цього свята є досить тяжкою. Фундаментом дати святкування стали трагічні події 1939 року. В Чехії під час мирної демонстрації один зі студентів був важко поранений поліцією. Отримані ушкодження були несумісні з життям і студент помер. Його смерть викликала ряд протестів невдоволених студентів, що привернули увагу окупаційної влади, яка своєю чергою розв’язала питання у свій спосіб. Під час наради з Адольфем Гітлером було прийнято закрити всі вищі навчальні заклади Чехії на три роки.

Під час протестів багато студентів було арештовано, більшість з них було відправлено до концтаборів, деякі з них були розстріляні. Гуртожитки були окуповані, солдати виганяли студентів на вулиці в одних піжамах під час досить холодної погоди.

День, коли були вчинені найстрашніші злочини проти студентів, назавжди залишився в історії. Це сталося 17 листопада. В 1941 році Міжнародна Рада Студентів вирішила встановити день пам’яті трагічних подій і вирішили зробити 17 листопада міжнародним днем всіх студентів. Пам’ятний день відзначали на рівні ООН.

В України свято офіційно було впроваджено Леонідом Кучмою в 1999 році. З того часу українське студентство має свій «професійний» день. Останніми роками день вже не трактувався як трагедія, навпаки, цього дня відзначали свято молодості, веселого життя та відсутності дорослих проблем.

Але цього року для українських студентів це свято є «особливим», та не в гарному сенсі цього слова. 

Вранці 24 лютого 2022 року більшість українських студентів опинились в іншому вимірі, в іншому світі. Майже 9 місяців вони долають численні перешкоди, вони шукають безпечні місця, вони допомагають державі і Збройним Силам України, вони волонтерять, допомагають, підтримують………і, здається, як ніколи вони хотять навчатися, аби  як тільки настане велика ПЕРЕМОГА, всі свої знання і вміння направити на якнайшвидшу відбудови нашої держави.

Тож, дорогі наші студенти! Вітаємо зі світом!!! Зичимо бути сміливими, бути цілеспрямованими, бути наполегливими. Ви наша гордість! За вами майбутнє України! 

 

2

Консоль налагодження Joomla

Сесія

Інформація облікового запису

Використання пам'яті

Запити до бази даних